16 I 17 D'ABRIL DE 2011

El cap de setmana del 16-17 d’abril, com cada any, els geganters i grallers de La Llacuna no vàrem faltar a la cita de la gran festa del món geganter dels països catalans, Ciutat Gegantera. En aquesta ocasió ha estat el torn de la Seu d’Urgell. Els geganters i grallers de La Seu d’Urgell ha realitzat un gran treball en la organització d’aquesta gran trobada que va comptar amb la participació d’unes 100 colles geganteres de tots els països catalans.


Tota celebració de Ciutat Gegantera consisteix en organitzar activitats culturals durant divendres, dissabte i diumenge.


Pel que fa el divendres 15 d’abril, un dels moments més esperats va ser la presentació del monument de Ciutat Gegantera.


Dissabte 16 d’abril


D’11:00h a 14:00h, va tenir lloc, al Parc del Segre, danses tradicionals amb Pep Lizandra. També hi va haver la possibilitat de fer activitats esportives i lúdiques (ràfting, piragüisme, etc.). No hi van faltar, tampoc activitats infantils i rutes guiades per al Casc Antic de la Seu amb la gent gran.


El mateix dissabte 16 d’abril, per la tarda al voltant de les 16:30h, hi va haver la preparació per la cercavila de tarda, amb la plantada de gegants de totes les colles que van arribar el mateix dissabte o el dia abans. A les 17:30h, a la plaça Joan Sansa, hi va haver la mostra de balls i balls protocol•laris: (colles convidades, ban nou pels geganters de Tàrrega, Peuet de Gegants per la colla de Manlleu, Dansa dels quatre punts per la colla de Juneda i ball d’Aniversari per la colla de Manlleu). Al voltant de les 18:30, a la mateixa plaça, va donar començament a la multitudinària cercavila pels carrers d’aquesta localitat. Va ser una cercavila molt dinàmica i àgil tenint en compte la gran quantitat de gegants, gegantons i cap grossos que hi participaven. Es varen organitzar 4 cercaviles i cada una d’elles va acabar en l’indret que es començaria la cercavila l’endemà diumenge. En el nostre cas, i moltes altres colles més, la cercavila va finalitzar a un bonic claustre a on vàrem desar els gegants fins l’endemà.


A les 21:30h, a la carpa Dr. Peiró, es va organitzar un sopar de germanor per totes les colles participants.


A les 23:00h, pel Casc Antic, hi va haver un espectacular correfoc amb els Diables de l’Alt Urgell, els quals van oferir a tots els presents un gran espectacle de llum i foc. Aquest correfoc va ser seguit per una gran quantitat de gent. L’activitat va concloure amb un magnífic castell de foc sortint d’una de les torres de l’església.


A les 0:00h, a la carpa Dr. Peiró, hi va haver el concert i festa de “Titot i David Rossell”.


Pel que fa l’allotjament, l’Ajuntament de la Seu, va habilitar dos poliesportius per acollir als membres de les colles que van voler passar el cap de setmana a la Seu.


Diumenge 17 d’abril


Per matí van començar a arribar totes les colles geganteres que no estaven dissabte. Un total de 100 colles van omplir, diversos indrets de la Seu, de gegants, gegantons, cap grossos i altre classe de figures.


Amb la cercavila del dissabte ja es va establir els 4 indrets de la localitat a on començaria la cercavila del diumenge. Aquests 4 punts va ser els llocs de finalització de la cercavila del dissabte. Per tant, la idea era de realitzar la cercavila en sentit invers de com va transcórrer dissabte.Una vegada totes les figures van estar plantades als punts corresponents, depenent del color de la cercavila de cada colla, va arribar el moment de començar les quatre cercaviles que vam recórrer els carrers d’aquesta localitat.


Totes les cercaviles tenien un punt d’encontre que era una de les places principals a on es van organitzar tots els actes protocol•laris de tota Ciutat Gegantera.


Una vegada tots els gegants, gegantons, geganters, grallers, timbalers, cap grossos, etc. van arribar a la plaça es va procedir a donar inici als actes protocol•laris. En primer lloc es va fer el Ball dels Gegantons de l’Agrupació “Peuets de Gegants” tocat i ballat pels geganters i grallers de La Seu d’Urgell (Ciutat Gegantera 2011). A continuació es va fer el ball dels Gegants de


l’Agrupació “Ball Nou” tocat i ballat pels geganters i grallers de Manlleu (Ciutat gegantera 2010) i posteriorment el “Ball d’Aniversari” que va ser tocat i ballat pels geganters i grallers de La Seu d’Urgell que, per primera vegada, tenien l’honor de portar i fer ballar en Treball i na Cultura. Per tant, finalitzat aquest últim ball, ja es podia dir que La Seu d’Urgell era La Ciutat Gegantera 2011. Hi ha haver moltes llàgrimes i emoció pel treball ben fet durant tot l’any que es va clausurar els actes de traspàs de Ciutat Gegantera. Ara toca representar, que de ben segur ho faran, molt dignament l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.


MOLTES FELICITATS LA SEU.

DISSABTE 16 ABRIL 2011 - Per veure totes les imatges cliqueu sobre la foto

DIUMENGE 17 D'ABRIL 2011 - Per veure totes les imatges cliqueu sobre la foto